A problem occured while loading the plugin: sgb_error_documents -> : Only variables should be passed by reference on line 81
Másfél év » visszanéz » meusexmachina

meusexmachina

Úgy látszik, nem akkor érkezünk el a tökéletességhez, amikor már nem lesz mit hozzátennünk, hanem akkor, amikor már nem lesz mit elhagynunk.

Hírek // blog

Másfél év [permalink]

2006. 06. 13. 23:25 • kategóriák: visszanéz

2004. szeptemberében akkori munkaadóm (Karakter Kreatív Studió) felmondott nekem. Egy régóta bennem is érlelődő döntést hozott meg helyettem. Először megkönnyebbülés volt, aztán pár hét múlva mélységes kétségbeesés.

Lázas álláskeresés, „nainnenhogyantovább” kezdődött, ennek első lépése lett ennek a honlapnak a megszületése, egy igazi domainnév lefoglalása.

Az álláskeresésnek fél évig nem lett eredménye. Alkalmi webes munkákat kaptam/szereztem, de ezekból alig csorgott valami pénz: gyakorlatilag még a minimálbér sem jött össze havonta.

Nagyon sz*rul éreztem magam azokban a hónapokban.
Hoztam ráadásul néhány rossz döntést: olyan munkákat vállaltam be nagyon olcsón, amiket nem kellett volna. Az egyik ilyen döntésem hónapokig tartó extra munkát biztosított, egy megalázóan alacsony egyszeri összeg reményében, amit igazából máig nem kaptam meg.
Drágán megfizettem a tanulópénzt.

2004. elején a feleségem unszolására nekikezdtem a jogosítvány megszerzésének. Minden vizsgán elsőre átmentem, a gyakorlati vezetés azonban kifogott rajtam. Stresszes (=stresszelhető) ember lévén és mert találtam magamnak egy vicces oktatót, őszre az állásvesztésemig eljutottam két bukott gyakorlati vizsgáig, meg vagy 200.000 Forint deficitig.
Anyagi okokból abbahagytam akkor a jogsi-projektet, jobb idők reményében, már csak azért is mert a KRESZ vizsgám még több, mint egy évig érvényes volt akkor.
Persze, akkor még nem tudtam, hogy a jogosítvány is afféle Damoklész-kardként lebeg majd felettem (bocs a képzavarért!)

pol. adalék: a KRESZ vizsgámat (3 hibapont) együtt tettem le Bayer Zsolttal, pontosabban, ha jól láttam, neki akkor nem sikerült. Amikor felfedeztem őt a vizsgázók között, tudtam, hogy ő lesz aznap a kabbalám… (ártatlanul – esküszöm – leírva ezt a szót az ő nevével kapcsolatban, remélem nem valami személyiségi jogi per lesz a vége :) )
Tényleg ő hozott nekem akkor szerencsét?

Kitavaszodott már, amikor rutinból jelentkeztem egy álláshirdetésre: html/CSS operátort kerestek. Még aznap visszahívtak, másfél óra múlva pedig már az állásinterjún voltam, pontosabban ismerkedésen, mert akkorra már egyértelmű volt, hogy náluk (AionNET) fogok dolgozni.

Eufória volt napokig.

Júliusban kiderült, hogy a feleségem terhes: ezzel egy újabb potenciális :) kérdésre – apaság – kaptam választ, egy évnyi bizonytalanság után.

A szilvesztert Máltán töltöttük, egyrészt mert azon a nyáron a korai terhesség miatt nem voltunk nyaralni, másrészt meg, mert ez volt az utolsó alkalom a szülés előtt, amikor egy repülőzés még orvosilag nem volt ellenjavallt. Harmadszor: megismételt nászút. Ja és negyedszer: valószínűleg a pici miatt egy időre le kell majd mondanunk a külföldi nyaralás luxusáról.
Málta nagyszerű volt, mint 2 és fél éve, friss házasként. Pár képet, pótlólagosan, majd.

Az év elején pánikszerűen – a februárban lejáró KRESZ vizsga miatt – újra elkezdtem gyakorlati órákat venni. Találtam egy nagyszerű oktatót, akinek nem csak a pénzem kellett, hanem tanítani is akart valamit cserébe.
Végülis pár nappal a határidő lejárta előtt, (némi borítékba csomagolt hátszéllel) harmadjára sikerült a gyakorlati vizsga, a jogsi meglett!

Március idusán megszületett a kislányunk, Flóra Zsófia!

 


Hozzászólások eddig:

Még nem érkezett hozzászólás.


Az Ön hozzászólása:

   
  Így formázhatja hozzászólását...

az oldal tetejére

Keresés


Kategóriák


Linkajánló


meusexmachina - RSS hírcsatorna

 

teamtom © 2004-2006 || pax webiscum || tesztelve: Firefox1.5 • Opera9 • Internet Explorer6+ || motor: textpattern

XHTML1.0 || CSS